Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Η Ελλάδα κύλησε και πάλι στην ύφεση το α' 3μηνο 2017

Telegraph: Η Ελλάδα κύλησε και πάλι στην ύφεση το α' 3μηνο 2017
Η Telegraph επισημαίνει πως η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί συνολικά κατά 27% την τελευταία επταετία της κρίσης
Η ελληνική οικονομία βυθίζεται εκ νέου στην ύφεση σχολιάζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, με αφορμή την ετήσια συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,1% το α' 3μηνο 2017, η οποία ακολούθησε τον αντίστοιχη επίδοση 1,2% ένα τρίμηνο νωρίτερα.
Μάλιστα, όπως υπενθυμίζεται, πριν λίγες ημέρες ο στόχος για το σύνολο του 2017 αναθεωρήθηκε από την εγχώρια κυβέρνηση επί τα χείρω, από το 2,7% στο 1,8%.
Οικονομικοί αναλυτές, όπως η Jennifer McKeown της Capital Economics, δηλώνουν στην εφημερίδα ότι η αρνητική επίδοση οφείλεται στην καθυστέρηση που παρατηρείται σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης.
Η Telegraph επισημαίνει πως η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί συνολικά κατά 27% την τελευταία επταετία της κρίσης, ενώ πλέον η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει επιπλέον μέτρα λιτότητας.
Η εφημερίδα τονίζει ότι η Αθήνα αγωνιά για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους πιστωτές, προκειμένου να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Ωστόσο, «αγκάθι» παραμένει η διαφωνία μεταξύ Δ.Ν.Τ. και Βερολίνου σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με το Ταμείο να επιμένει πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο.




www.bankngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης