Τελευταία Νέα
Διεθνή

BT Group: Προχωράει σε περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας λόγω ισχυρής πτώσης στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017

tags :
BT Group: Προχωράει σε περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας λόγω ισχυρής πτώσης στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017
Τα προ φόρων κέρδη της βρετανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν στις 440 εκατ. στερλίνες, έναντι 854 εκατ. στερλινών το προηγούμενο έτος
Στην περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας προχωράει η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών BT Group, όπως ανακοίνωσε σήμερα (11/5), στο πλαίσιο μίας διαδικασίας αναδιάρθρωσης, καθώς τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατέγραψαν σημαντική πτώση.
Συγκεκριμένα, όπως δήλσε η BT, οι εν λόγω περικοπές θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση στις περικοπές δαπανών σε τομείς των παγκόσμιων υπηρεσιών, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες επικοινωνίες σε διάφορες επιχειρήσεις παγκοσμίως.
Σε ότι αφορά τα προ φόρων κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2017, αυτά διαμορφώθηκαν στις 440 εκατ. στερλίνες, έναντι 845 εακτ. στερλινών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που τα έσοδα ανήλθαν στις 6,12 δισ. στερλίνες.
Παράλληλα, η εταιρεία πρόσθεσε ότι για το λειτουργικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, τόσο ο γενικός διευθυντής Gavin Patterson, όσο και ο εξερχόμενος οικονομικός διευθυντής Tony Chanmugam δεν πρόκειται να λάβουν μπόνους, γεγονός που διαμορφώσει το συνολικό ετήσιο εισόδημά τους στις 1,3 εκατ. στερλίνες και 258 χιλ. στερλίνες αντίστοιχα.
Σε ότι αφορά τα έσοδα για το σύνολο του τρέχοντος έτους, η βρετανική εταιρίεα αναμένει ότι αυτά θα παρεμείνουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης