Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δάνειο 600 εκατ. ευρώ προς την αεροπορική Alitalia ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση

Δάνειο 600 εκατ. ευρώ προς την αεροπορική Alitalia ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
Το δάνειο θα έχει διάρκεια 6 μηνών και θα δώσει μία μικρή ανάσα ρευστότητας στην εταιρεία
Δάνειο - «γέφυρα» ύψους 600 εκατ. ευρώ προς την Alitalia ενέκρινε σήμερα, 2 Μαΐου 2017, η ιταλική κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομίας, κ. Carlo Calenda.
Το δάνειο θα έχει διάρκεια 6 μηνών και θα δώσει μία μικρή ανάσα ρευστότητας στην αεροπορική εταιρεία.
Νωρίτερα σήμερα, οι μέτοχοι της Alitalia ενέκριναν ομόφωνα το σχέδιο χρεοκοπίας για την ιταλική εταιρεία.
Την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι, έπειτα από δημοψήφισμα, είπαν «Όχι» στο σχέδιο αναδιάρθρωσης για την εταιρεία, το οποίο μεταξύ άλλων προέβλεπε τη μείωση του προσωπικού κατά 890 άτομα, τον περιορισμό των ρεπό και την περικοπή των μισθών κατά 8%.
Με την απόφαση τους αυτή οι εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν το χειρότερο σενάριο για την ιταλική κυβέρνηση και τα συνδικάτα που είχαν ταχθεί υπέρ του «Ναι» προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλιστική η οικονομική βιωσιμότητα και ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας.
Για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια χρηματοδοτική παρέμβαση από το κράτος, η οποία όμως θα πρέπει να έχει την έγκριση και της Κομισιόν.
Ωστόσο, η ιταλική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως η Alitalia δεν πρόκειται να κρατικοποιηθεί, καθώς η ένεση κρατικών κεφαλαίων σε ζημιογόνες επιχειρήσεις σίγουρα δεν αποτελεί μία βιώσιμη λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης