Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά έξι μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2017 - Στις 51,2 μονάδες ο PMI

Κίνα: Σε χαμηλά έξι μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2017 - Στις 51,2 μονάδες ο PMI
Πτώση καταγράφηκε και στον μη μεταποιητικό δείκτη, ο οποίος υποχώρησε στις 54 μονάδες
Περαιτέρω πτώση καταγράφηκε στον μεταποιητικό κλάδο της Κίνας τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, σηματοδοτώντας μία απότομη επιβράδυνση, η οποία ήταν μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,2 μονάδες, έναντι 51,8 μονάδων τον Μάριο του 2017, ενώ πτώση καταγράφηκε και στον μη μεταποιητικό κλάδο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στςι 54 μονάδες, έναντι 55,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τον υποδείκτη των υπηρεσιών, αυτός υπέστη σημαντική πτώση, στις 52,6 μονάδες, έναντι 54,2 μονάδων τον Μάρτιο, αντισταθμίζοντας την άνοδο που καταγράφηκε στον κλάδο των κατασκευών, ο οποίος βρέθηκε στις 61,6 μονάδες.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες σημείωσαν εξίσου σημαντική υποχώρηση, με τον σχετικό υποδείκτη να διαμορφώνεται στις 50,5 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι τιμές που διαμορφώνονται πάνω από τις 50 μονάδες υποδεικνύουν ανάπτυξη, ενώ κάτω από την εν λόγω τιμή υποδηλώνουν συρρίκνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης