Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ούγγρος πρωθ.): Ο Soros είναι εχθρός του ευρώ, αλλά η ΕΕ τον υποδέχεται θερμά

Orban (Ούγγρος πρωθ.): Ο Soros είναι εχθρός του ευρώ, αλλά η ΕΕ τον υποδέχεται θερμά
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως η χώρα του έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Νέες βολές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του δισεκατομμυριούχου George Soros εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban, μιλώντας αυτή τη φορά στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του.
Ο κ. Orban υποστήριξε πως η λειτουργία του πανεπιστημίου της Βουδαπέστης, ευεργέτης του οποίο είναι ο κ. Soros, δεν κινδυνεύει και πως στόχος του νέου νόμου είναι να εισαγάγει ομοιόμορφους κανόνες για τα ξένα πανεπιστήμια, να καλύψει αδυναμίες τους που σχετίζονται με τη διαφάνεια και να σταματήσει τα προνόμια υπέρ αυτών.
«Ο Soros είναι εχθρός του ευρώ, ωστόσο εσείς τον υποδέχεστε θερμά», είπε ο Orban στους ευρωβουλευτές.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως η χώρα του έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως είπε, η Ουγγαρία ξεκίνησε το 2008 από την ίδια θέση με την Ελλάδα, απευθύνοντας αίτημα στήριξης στο Δ.Ν.Τ. και έχει ήδη ξεπληρώσει πλήρως και πριν λήξουν τα δάνεια της, ενώ η οικονομία της σημειώνει σημαντική εξέλιξη με ανάπτυξη 4%.
«Αυτές τις επιτυχίες τις χρειάζεται η Ευρώπη», υπογράμμισε, προσθέτοντας ωστόσο πως η Ουγγαρία διαφωνεί με τη μεταφορά περισσότερων αρμοδιοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει από τη δημόσια διαβούλευση με τίτλο «Σταματήστε τις Βρυξέλλες».
«Μας ενοχλεί ο κορσές που μας εμποδίζει να προχωρήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα με τα οποία διαφωνεί με την Ε.Ε. υπογράμμισε, μεταξύ άλλων τη μεταναστευτική πολιτική και την υποδοχή προσφύγων, τη φορολογική πολιτική και την πολιτική για τις τιμές των κοινωφελών υπηρεσιών.
Σε ό,τι αφορά στη δημόσια διαβούλευση «Σταματήστε τις Βρυξέλλες» που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα την απάντησή σε ό,τι χαρακτηρίζει «ψευδείς ισχυρισμούς» της ουγγρικής κυβέρνησης.
«Πολλοί από τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν κατά τη διαβούλευση είναι αντικειμενικά εσφαλμένοι ή εξαιρετικά παραπλανητικοί.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι και ποτέ δεν είχε σχέση με τις "Βρυξέλλες" αλλά με ένα έργο που πηγάζει και σχεδιάστηκε από τα κράτη- μέλη της, το καθένα από τα οποία αποφάσισε μονομερώς και δημοκρατικά ότι αυτή είναι η πορεία που επιθυμεί να υιοθετήσει, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας.
Κάθε ένα από αυτά τα κράτη- μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, αναλαμβάνει τόσο την ευθύνη όσο και τους επαίνους για τις αποφάσεις που λαμβάνονται συλλογικά», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Frans Timmermans.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης