Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Ο διορισμένος από τις ΗΠΑ πρώην πρόεδρος προτρέπει σε εξέγερση εναντίον τους

Αφγανιστάν: Ο διορισμένος από τις ΗΠΑ πρώην πρόεδρος προτρέπει σε εξέγερση εναντίον τους
Κατηγορεί τον σημερινό πρόεδρο για προδοσία, καθώς επέτρεψε στις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν το Αφγανιστάν με τη μητέρα όλων των βομβών
Σε εξέγερση κατά των ΗΠΑ κάλεσε τους Αφγανούς ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν, Hamid Karzai ως απάντηση για το βομβαρδισμό της χώρας από τον πρόεδρο Trump.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Karzai ήταν ο πρώτος πρόεδρος της χώρας μετά την «απελευθέρωση» της από τους Ταλιμπάν κι είχε διοριστεί απευθείας από τις ΗΠΑ.
Τώρα κατηγορεί τον διάδοχο του στην προεδρία της χώρας A. Ganni για προδοσία, αφού επέτρεψε στις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν το Αφγανιστάν με τη «μητέρα όλων των βομβών».
Ο βομβαρδισμός έγινε στο πλαίσιο αεροπορικής επιχείρησης βομβαρδισμού των ΗΠΑ κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στο Αφγανιστάν.
Ο Karzai ασκεί ουσιαστική πολιτική επιρροή στην πλειοψηφία των Παστούν, στη φυλετική ομάδα των οποίων ανήκει κι ο σημερινός πρόεδρος της χώρας..
Η αμερικανική συμβατική υπερβόμβα των περίπου 11 τόνων, γνωστή ως GBU-43, ερρίφθη από αμερικανικό αεροσκάφος MC-130 τη Μ. Πέμπτη, πλήττοντας υπόγειες εγκαταστάσεις και τούνελ του Ισλαμικού Κράτους, ενώ επέφερε -σύμφωνα με εκτιμήσεις- το θάνατο σε περίπου 100 τζιχαντιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης