Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλήσεων συνέχεια από τον Erdogan - «Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα για το Αιγαίο»

Προκλήσεων συνέχεια από τον Erdogan - «Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα για το Αιγαίο»
«Η Άγκυρα προτιμά την «πίλυση των προβλημάτων μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου με την Ελλάδα»
Περαιτέρω ώθηση στην ένταση με την Ελλάδα δίνει ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος σήμερα, 30 Μαρτίου 2017, διαμήνυσε πως η Άγκυρα «δε θα δεχθεί τετελεσμένα» σε ό,τι αφορά το θέμα του Αιγαίου.
Μάλιστα, μετά από συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας χθες το βράδυ, υποστήριξε πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτες Mustafa Akinci πρέπει να αποχωρήσει από τις συζητήσεις με τον Ο.Η.Ε. και τη Λευκωσία, για το Κυπριακό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, η Άγκυρα προτιμά την «επίλυση των προβλημάτων μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου με την Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την δημιουργία τετελεσμένων.
Έγινε περιεκτική αξιολόγηση των διαφορών στο Αιγαίο και των νόμιμων και ζωτικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο, σε σχέση με τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου».
Επισημαίνεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η γειτονική μας χώρα έχει προγραμματίσει σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο και δεν στο Αιγαίο, ενώ από επίσημα χείλη έχει τεθεί εκ νέου θέμα «γκρίζων ζωνών», αμφισβητώντας έτσι τις κυριαρχικές αρμοδιότητες της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης