Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς IPO στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η AC Milan - Αποχωρεί ο Berlusconi

Προς IPO στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η AC Milan - Αποχωρεί ο Berlusconi
Η Elliott Capital Management έχει συμφωνήσει να προσφέρει 180 εκατ. ευρώ 
Προς εισαγωγή στη χρηματαγορά του Χονγκ Κονγκ οδεύει ο ιταλικός αθλητικός όμιλος AC Milan, μετά από παρέμβαση αμερικανικού hedge fund με στόχο να διευκολυνθεί η πώλησή της από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Silvio Berlusconi, σε Κινέζο επενδυτή έναντι τιμήματος 740 εκατ. ευρώ.
Η Elliott Capital Management έχει συμφωνήσει να προσφέρει 180 εκατ. ευρώ ως προχρηματοδότηση για την εξαγορά της Milan.
Υπενθυμίζεται ότι οι κινεζικές Αρχές είχαν απαγορεύσει στην Sino-Europe Sports να μεταφέρει κεφάλαια εκτός της ασιατικής χώρας για την εξαγορά της επί επτά φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης.
Σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται πηγές με άμεση πληροφόρηση επί του θέματος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στα μέσα Απριλίου.
Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) αναμένεται να γίνει 18 μήνες μετά την πώληση.
Η Sino Europe Europe Sport έχει ήδη καταβάλει μια μια επιστρέψιμη προκαταβολή ύψους 100 εκατ. ευρώ, την οποία θα χάσει αν δεν ευοδωθεί το deal.
Όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, θα σημάνει αυτομάτως και το τέλος της σχέσης του Berlusconi με την ομάδα, μια σχέση που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80.
Για την ιστορία, η Milan κέρδισε ευρωπαϊκά κύπελλα το 1989 και το 1990, πριν τις νίκες της στο Champions League τις χρονιές 1994, 2003 και 2007.
Η μεγάλη αντίπαλός της, η Inter Milan, επίσης πέρασε σε κινεζικά χέρια το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης