Τελευταία Νέα
Διεθνή

SNB: Το ελβετικό φράγκο είναι υπερτιμημένο κατά 10% - Συνεχείς οι παρεμβάσεις διολίσθησης

SNB: Το ελβετικό φράγκο είναι υπερτιμημένο κατά 10% - Συνεχείς οι παρεμβάσεις διολίσθησης
Σύμφωνα με την SNB, ο ελβετικός πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί σε μόλις 0,3% το 2017, στο χαμηλότερο όριο του στόχου της μεταξύ 0% και 2%
Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) δεν μπορεί να ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκιά της πριν το πράξουν πρώτες άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, όπως επεσήμανε σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 το μέλος του Συμβουλίου Διακυβέρνησής της, Andrea Maechler.
Όπως προέβλεψε η ίδια, τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά διεθνώς για κάποιον καιρό ακόμα, λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας που περιβάλλει την παγκόσμια οικονομία.
Η SNB αποφάσισε να διατηρήσει τα αρνητικά της επιτόκια σε συνεδρίασή της νωρίτερα στον μήνα, λόγω του χαμηλού πληθωρισμού στην Ελβετία και των εύθραυστων πληθωριστικών προσδοκιών στη χώρα.
Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας συνεχίζει να παρεμβαίνει στη διεθνή αγορά συναλλάγματος για να αποτρέψει την υπερβολική ενίσχυση του ελβετικού φράγκου, το οποίο παρά ταύτα σύμφωνα με την Maechler είναι αυτήν την περίοδο υπερτιμημένο περίπου 10% πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο της συναλλαγματικής του αξίας.
Σύμφωνα με την SNB, ο ελβετικός πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί σε μόλις 0,3% το 2017, στο χαμηλότερο όριο του στόχου της μεταξύ 0% και 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης