Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα κατά ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από ιδρύματα του Soros ζητούν οι ιταλικές αρχές

tags :
Έρευνα κατά ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από ιδρύματα του Soros ζητούν οι ιταλικές αρχές
Οι ιταλικές αρχές ερευνούν την περίπτωση κάποιες από τις ΜΚΟ να έχουν στην πραγματικότητα συμμαχήσει με δίκτυα διακίνησης μεταναστών, ακόμα και με το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος
Οι ιταλικές αρχές ζητούν την παρακολούθηση της χρηματοδότησης μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που διατηρούν χρηματο-οικονομικούς δεσμούς με φορείς που συνδέονται με τον μεγαλο-επενδυτή George Soros και τη Hillary Clinton ως δωρήτρια.
Κάποιες από τις ΜΚΟ κατηγορούνται ότι διευκολύνουν την παράνομη μετανάστευση από την Αφρική, καθώς διατηρούν μεγάλο στολίσκο σκαφών αρωγής που λειτουργούν νότια της Ιταλίας και υπάρχουν ενδείξεις ότι σε κάποιες περιπτώσεις κινούνται με τρόπο ύποπτο.
Οι ιταλικές αρχές ερευνούν την περίπτωση κάποιες από τις ΜΚΟ να έχουν στην πραγματικότητα συμμαχήσει με δίκτυα διακίνησης μεταναστών, ακόμα και με το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος.
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρονται να παρανομούν οι ΜΚΟ όταν, αφού διασώσουν μετανάστες σε κίνδυνο στη θάλασσα, τους μεταφέρουν στην Ιταλία, αντί ως οφείλουν στο πλησιέστερο λιμάνι, που συχνά θα έπρεπε να είναι - πάντα σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές - κάποιο λιμάνι της βορείου Αφρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης