Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Πρόστιμο ύψους 42 εκατ. στερλινών στην BT για παραβιάσεις στη μονάδα Openreach

Μ. Βρετανία: Πρόστιμο ύψους 42 εκατ. στερλινών στην BT για παραβιάσεις στη μονάδα Openreach
Το εν λόγω πρόστιμο περιλαμβάνει έκτπωση 30% επειδή η BT αποδέχηκε τις ευθύνες της και συμφώνησε να αποζημιώσει τους πληγέντες πελάτες της
Πρόστιμο ύψους 42 εκατ. στερλινών αποφάσισε να επιβάλουν στην εταιρία τηλεπικοινωνιών BT Group οι ρυθμιστικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, λόγω ρυθμιστικών παραβιάσεων στις επιχειρήσεις των υποδομών της μονάδας Openreach.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η Openreach, η οποία παρέχει καλωδιακή υποδομή για την BT, εφάρμοσε ανεπαρκών μία διαδικασία εγκατάστασης, αναδιαρθρώνοντας την ημερομηνία παράδοσης προς τους πελάτες της, μεταξύ της τριετίας 2013 με 2016.
Παράλληλα, η εταιρία δεν κατάφερε να αποζημιώσει πλήρως τους πελάτες της, οι οποίοι είχαν καταθέσει έφεση για το εν λόγω ζήτημα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Μέσω δηλώσεων που πραγματιποίησε την Κυριακή (26/3) η BT δήλωσε ότι αναγνωρίζει πλήρως το πόρισμα των βρετανικών ρυθμιστικών αρχών, ζητώντας παράλληλα δημόσια συγγνώμη για τα σφάλματά της.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόστιμο περιλαμβάνει έκτπωση 30% επειδή η BT αποδέχηκε τις ευθύνες της και συμφώνησε να αποζημιώσει τους πληγέντες πελάτες της.
Επιπλέον, η BT επιβαρύνθηκε και με επιπλέον πρόστιμο ύψους 300 χιλ. στερλινών, επειδή δεν παρείχε αρκιβείς και ολοκληρωμένες πληροφορίες για το ζήτημα, μία απόφαση με την οποία η εταιρία επικοινωνιών δε συμφωνεί πλήρων, αλλά όπως τόνισε, θα αποδεχθεί, προκειμένου να επιτευχθεί μία γρήγορη επίλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης