Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros: Η δαιμονοποίηση των μεταναστών από τον Trump βλάπτει σοβαρά την αμερικανική κοινωνία

Soros: Η δαιμονοποίηση των μεταναστών από τον Trump βλάπτει σοβαρά την αμερικανική κοινωνία
«Η στοχοποίηση των μεταναστών με ψευδή και επιζήμια ρητορική έχει κινήσει ένα κύμα μίσους εναντίον τους»
Επίθεση κατά της ρητορικής μίσους που χρησιμοποιεί ο Donald Trump κατά των προσφύγων και μεταναστών εξαπέλυσε ο μεγιστάνας George Soros, κάνοντας λόγω για μία επιζήμια για την κοινωνία στρατηγική από πλευράς του Αμερικανού Προέδρου.
Αφού υπενθυμίσει τα αντι-μεταναστευτικά διατάγματα του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου, όπως η απαγόρευση εισόδου σε πολίτες έξι (ήταν επτά) μουσουλμανικών χωρών και η ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ο μεγαλοεπενδυτής υπενθυμίζει ότι και ο ίδιος τυγχάνει να είναι μετανάστης (από την Ουγγαρία) και ως μέγας φιλάνθρωπος, έχει στηρίξει τους μετανάστες σε παγκόσμια κλίμακα για πάνω από 30 χρόνια.
Στη συνέχεια, σε μία προσπάθεια να καταρρίψει τα περί εγκληματικότητας και μετανάστευσης του Αμερικανού Προέδρου, ο κ. Soros παραθέτει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία:
Σύμφωνα με το αμερόληπτο Αμερικανικό Συμβούλιο Μετανάστευσης, το ποσοστό των πολιτών στις Η.Π.Α. που έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα αυξήθηκε στο 13,1% το 2013, από μόλις 7,9% το 1990.
Ωστόσο, για την ίδια χρονική περίοδο, τα περιστατικά εγκληματικότητας συρρικνώθηκαν κατά 48% και μέχρι τώρα παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά!
«Η στοχοποίηση των μεταναστών με ψευδή και επιζήμια ρητορική έχει κινήσει ένα κύμα μίσους εναντίον τους.
Καμία κοινότητα δεν φαίνεται να είναι ασφαλής από την εν λόγω έξαρση του μίσους, με περίπτωσης σχολικού εκφοβισμού εναντίον Μουσουλμάνων, με πολίτες να φωνάζουν σε Λατίνους στο δρόμο "πήγαινε πίσω στη χώρα σου".
Η δαιμονοποίηση των μεταναστών κάνει πιο αδύναμη τη χώρα μας.
Η μάχη εναντίον του μίσους όμως, μας κάνει και πάλι δυνατούς», σχολιάζει στο άρθρο του ο κ. Soros…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης