Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλα «παγιδευμένα» δέματα από την Ελλάδα προς την Ευρώπη

FAZ: Δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλα «παγιδευμένα» δέματα από την Ελλάδα προς την Ευρώπη
«Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν θέλουν προς το παρόν να κάνουν δηλώσεις για το αν απειλούνται πολιτικοί, υπηρεσίες και επιχειρήσεις στη χώρα»
Η αποστολή των «παγιδευμένων» με εκρηκτικά δεμάτων σε Βερολίνο και Παρίσι από τους «Πυρήνες της Φωτιάς», όπως ήταν φυσικό, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.
Σε ένα από τα πολλά σχετικά δημοσιεύματα, η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» δεν αποκλείει να υπάρξουν κι άλλα παγιδευμένα δέματα από τη χώρα μας προς Ευρωπαίους αξιωματούχους.
«Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν θέλουν προς το παρόν να κάνουν δηλώσεις για το αν απειλούνται πολιτικοί, υπηρεσίες και επιχειρήσεις στη χώρα από παγιδευμένα δέματα, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Ο αρθρογράφος επιχειρεί επίσης να απαντήσει στο ερώτημα γιατί ο τέθηκε ως στόχος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Όπως σημειώνει, «παρά τα πακέτα στήριξης ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ και άλλων εκτεταμένων μέτρων στήριξης για τα οποία εγγυάται και η Γερμανία, ο κ. Schaeuble δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα.
Θεωρείται σκληροπυρηνικός όσον αφορά τις απαιτήσεις των πιστωτών της χώρας για τα μέτρα περικοπών».
Επίσης, στο άρθρο γίνεται και μια σύντομη αναφορά στη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα μας:
«Στην Ελλάδα υπάρχει μια ενεργή αριστεροτρομοκρατική σκηνή που ευθύνεται για επιθέσεις σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες όπως επίσης για αρκετά παγιδευμένα δέματα προς διευθύνσεις του εξωτερικού».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης