Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει την αντίστασή της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα

Theresa May: Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει την αντίστασή της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα
Η βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι η διεθνής κοινότηα πρέπει να δεσμευτεί περαιτέρω απέναντι στην ασφάλεια των δυτικών Βαλκανίων
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε στους ευρωπαίους εταίρους της η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, αναφορικά με την αύξηση της αντίστασης απέναντι στη "ρωσική επιθετικότητα".
Συγκεκριμένα, μιλώντας στις Βρύξελλες, η May τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να προχωρήσει σε πιο ορατές δεσμεύσεις απέναντι στην ασφάλεια των δυτικών Βαλκανίων, υπό το πρίσμα μίας ρωσικής απειλής, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να αυξήσει τη βρετανική στήριξη προς την εν λόγω περιοχή.
"Θα καταστήσω σαφείς τους προβληματισμούς μου σχετικά με την αυξημένη αστάθεια σε αυτή την περιοχή και τους κινδύνους που παρουσιάζει για τη συλλογική μας ασφάλειας", τόνισε μεταξύ άλλων η βρετανίδα πρωθυπουργός, πρωτού παραστεί στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ζητήματα άμυνας.
"Υπό το πρόσμα ενός φερόμενου σχεδίου πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο, μας καλώ να πράξουμε περισσότερα για την καταπολέμιση της αποσταθεροποιητικής ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης και την ενίσχυση της δέσμευσης από πλευράς δύσης στην περιοχή", πρόσθεσε η May.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα υπήρξαν καταγγελίας από πλευράς Μαυροβουνίου ότι ρωσικά κρατικά όργανα ενεπλάκησαν σε σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης και δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Milo Djukanovic κατά τη διάρεκια των εκλογών του περασμένου έτους, με τη Μόσχα να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον εν λόγω ζήτημα.
Παράλληλα, όπως ανέφερε η May, η Μεγάλη Βρετανία θα φιλοξενήσει το 2018 μία σύνοδο κορυφής των χωρών των δυτικών Βαλκανίας, όπου και θα εντείνει τη συνεργασία για την ασφάλεια της περιοχής απέναντι στις διαδικτυακές απειλές και το οργανωμένο έγκλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης