Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο μεγιστάνας ιδρυτής της Alibaba ζητά φυλάκιση για όσους πωλούν «μαϊμού» προϊόντα

tags :
Ο μεγιστάνας ιδρυτής της Alibaba ζητά φυλάκιση για όσους πωλούν «μαϊμού» προϊόντα
Η Alibaba έχει δεχθεί πολύ έντονες επικρίσεις στο παρελθόν για το ότι δεν καταφέρνει να απομονώνει τα «μαϊμού» προϊόντα από την πλατφόρμα της 
Πολύ σκληρές ποινές στην Κίνα για όσους αντιγράφουν αυθεντικά προϊόντα ζητά ο Jack Ma, ο ιδρυτής της Alibaba, προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο.
Η Alibaba, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου, έχει δεχθεί πολύ έντονες επικρίσεις στο παρελθόν για το ότι δεν καταφέρνει να απομονώνει τα «μαϊμού» προϊόντα από την πλατφόρμα της.
Ο ίδιος ο κ. Ma έχει αποκαλέσει «καρκίνο» για την εταιρεία του τα «μαϊμού» προϊόντα.
«Αν η ποινή για τους παραχαράκτες προϊόντων ήταν έστω επτά μέρες φυλάκιση, ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των τροφίμων και των φαρμάκων, όπως και στην τεχνολογία», αναφέρει σε επιστολή του προς το κινεζικό Κοινοβούλιο ο δισεκατομμυριούχος.
Τα «μαϊμού» προϊόντα ωστόσο δεν εμπόδισαν τα καθαρά κέρδη της Alibaba να εκτοξευθούν κατά +43% το δ’ 3μηνο 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Ειδικότερα, διαμορφώθηκαν στα 2,57 δισ. δολ (1 δολ. ανά μετοχή), ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στο 1,3 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, εξίσου σημαντική ήταν και η άνοδος που σημειώθηκε στα έσοδα της Alibaba, τα οποία ενισχύθηκαν κατά +54%, στα 7,67 δισ. δολ. όταν μάλιστα αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Thomson Reuters.
Σημαντικός παράγοντας αποτέλεσε η 11η Νοεμβρίου, η οποία ονομάζεται "Ημέρα Εργένηδων", κατά την οποία οι πωλήσεις ήταν κατά +32% περισσότερες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Επιπλέον, καθοριστική ήταν και η συμβολή των χρηστών μέσω κινητών τηλεφώνων, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης