Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Όλα ανοιχτά στις ολλανδικές εκλογές (15/3/2017) - O Rutte μείωσε τη διαφορά από τον Wilders

tags :
Bloomberg: Όλα ανοιχτά στις ολλανδικές εκλογές (15/3/2017) - O Rutte μείωσε τη διαφορά από τον Wilders
Το 40% του εκλογικού σώματος δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές, υποστηρίζει ο καθηγητής πολιτικών επιστημών  στο πανεπιστήμιο VU του Άμστερνταμ Andre Krouwel
Η τελευταία προεκλογική εβδομάδα, που ξεκίνησε στην Ολλανδία, ενόψει των εκλογών της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2017 θεωρείται ιδιαίτερη κρίσιμη για το αποτέλεσμά τους αναφέρει το Bloomberg
Το 40% του εκλογικού σώματος δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές, υποστηρίζει ο καθηγητής πολιτικών επιστημών  στο πανεπιστήμιο VU του Άμστερνταμ Andre Krouwel, στοιχείο που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τελικό αποτέλεσμα.
Τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός και επικεφαλής των Φιλελευθέρων Mark Rutte κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τον ηγέτη των ακροδεξιών Geert Wilders.
Το Κόμμα της Ελευθερίας του Wilders θα καταλάβει 25 από τις 150 έδρες του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, τέσσερις λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
Οι Φιλελεύθεροι του Ruttte κερδίζουν 24 έδρες, μειώνοντας τη διαφορά.
Οι χριστιανοδημοκράτες κερδίζουν 21 έδρες και οι πράσινοι 17.
«Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως οι εκλογείς έρχονται πίσω στο κόμμα μας,», είπε ο Rutte σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός προέβλεψε καλύτερες μέρες για τη χώρα του, κάνοντας λόγο για αναθέρμανση της οικονομίας και την τόνωση της αγοράς εργασίας.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης