Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel: Το άλυτο θέμα της ονομασίας εμποδίζει μια μεγαλύτερη πρόοδο για την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ

Gabriel: Το άλυτο θέμα της ονομασίας εμποδίζει μια μεγαλύτερη πρόοδο για την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ
Ο κ. Schaefer σχολίασε ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί δεν στάθηκε δυνατόν «τον 21ο αιώνα και μετά από 20 χρόνια να βρεθεί μια κάπως λογική λύση»
Το άλυτο θέμα της ονομασίας εμποδίζει εδώ και χρόνια μια μεγαλύτερη πρόοδο για την π.Γ.Δ.Μ. (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) και την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην πολιτική αστάθεια,
υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Sigmar Gabriel.
«Αυτό έχει σίγουρα συμβάλει αποφασιστικά στην σημερινή κλιμάκωση της κατάστασης.
Πρέπει να υπάρξει άμεσα κινητικότητα», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά νωρίτερα ο Martin Schaefer, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Gabriel εκφράζεται «κατηγορηματικά» υπέρ μιας «περαιτέρω προσέγγισης» της χώρας στην Ε.Ε.
Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός επέκρινε τον Πρόεδρο της π.Γ.Δ.Μ. Gjorge Ivanov, με αφορμή την άρνησή του να δώσει διερευνητική εντολή στο κόμμα της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης (SDSM) για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Τον κάλεσε να μετριάσει τη ρητορική του και να κάνει το παν ώστε να μην προκληθεί ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των κοινοτήτων.
Ο κ. Schaefer σχολίασε ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί δεν στάθηκε δυνατόν «τον 21ο αιώνα και μετά από 20 χρόνια να βρεθεί μια κάπως λογική λύση» για το θέμα της ονομασίας, από Σκόπια και Αθήνα:
«Τόσο δύσκολο δεν είναι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης