Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επένδυση 500 εκατ. δολάρια από το NBC στην Snap, κατά τη διάρκεια της IPO

Επένδυση 500 εκατ. δολάρια από το NBC στην Snap, κατά τη διάρκεια της IPO
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, η μετοχή έκλεισε κοντά στα 25 δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 44%! 
Επένδυση 500 εκατ. δολαρίων πραγματοποίησε η NBC Universal κατά τη χθεσινή αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) της Snap, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τα όσα γράφει σε σημείωμά του προς τους εργαζομένους ο διευθύνων σύμβουλος του γιγαντιαίου μέσου ενημέρωσης.
Σημειώνεται ότι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, η μετοχή έκλεισε κοντά στα 25 δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 44%!
Η κεφαλαιοποίηση της Snap είναι πλέον μεγαλύτερη των 30 δισ. δολαρίων, αυξάνοντας την περιουσία του 26χρονου ιδρυτή της, Evan Spiegel, σε 5 δισ. δολάρια.
Το παράδοξο με την «αγάπη» των επενδυτών για την Snap είναι πως αποτελεί μια ζημιογόνο εταιρεία…
Κατά τη διάρκεια του 2016, ο κύκλος εργασιών της επταπλασιάστηκε, όμως μαζί αυξήθηκε και η καθαρή ζημία της, κατά 38%.
Παρά τη ζημιογόνο λειτουργία της εταιρείας και την απουσία δικαιωμάτων ψήφου από τις προσφερόμενες μετοχές της Snap - κάτι πρωτοφανές για IPO στη Wall Street - η αρχική δημόσια εγγραφή υπερκαλύφθηκε κατά 10 φορές.
Τα μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης που ανταλλάσσουν οι χρήστες του Snapchat της Snap έχουν την ιδιαιτερότητα να αυτοκαταστρέφονται (εκ σχεδιασμού) λίγη ώρα μετά την ανάγνωσή τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο μήνα το NBC News των Ηνωμένων Πολιτειών απέκτησε μερίδιο 25% στο γαλλικό κανάλι Euronews, με το τίμημα να ανέρχεται στα 30 εκατ. δολάρια.
Το Euronews απηχεί σε 277 εκατ. νοικοκυριά, κάτι που θα βάλει για τα καλά το NBC στην ευρωπαϊκή αγορά.
Το πλειοψηφικό πακέτο του καναλιού εξακολουθεί να το έχει ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris, ενώ μερίδιο έχει και κοινοπραξία λοιπών ευρωπαϊκών καναλιών.
Στο Euronews εργάζονται πάνω από 500 δημοσιογράφοι.
Η πρόεδρος του NBC, Deborah Turness, ανέλαβε επικεφαλής του Euronews, ενώ τη θέση της πήρε ο Noah Oppenheim.

Κέρδη 24 εκατ. δολάρια για… λύκειο της Καλιφόρνια από την IPO της Snap!

Η απόφαση του λυκείου του Mountainview, στην Καλιφόρνια, να επενδύσει 15.000 δολάρια στην Snap το 2012, ήταν σίγουρα μία από τις πιο σωστές στην ιστορία του, αν όχι η πιο σωστή.
Αυτό διότι μετά τη χθεσινή αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) της Snap, της εταιρείας που δημιούργησε το δημοφιλές δίκτυο Snapchat, το λύκειο πούλησε έναντι 17 δολαρίων (ήταν και η αρχική τιμή) τα δύο τρίτα των μετοχών που είχε υπό την κατοχή του, πετυχαίνονται ασύλληπτο κέρδος 24 εκατ. δολαρίων!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης