Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Μέση Ανατολή στρέφεται για τις εξαγωγές τροφίμων και αναψυκτικών η Ιρλανδία, λόγω Brexit

Στη Μέση Ανατολή στρέφεται για τις εξαγωγές τροφίμων και αναψυκτικών η Ιρλανδία, λόγω Brexit
Η μη πρόσβαση όμως στην ελεύθερη, ενιαία αγορά της Ε.Ε. θα αποκλείσει τη Βρετανία από τις επιλογές της γειτονικής της χώρας
Στη Μέση Ανατολή θα στραφεί για τις εξαγωγές τροφίμων και αναψυκτικών η Ιρλανδία, καθώς ο μεγαλύτερος αγοραστής της θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο λόγος για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο εισάγει το 43% των συνολικών γεωργικών προϊόντων (αξίας 18 δισ. δολαρίων ευρώ) της Ιρλανδίας.
Η μη πρόσβαση όμως στην ελεύθερη, ενιαία αγορά της Ε.Ε. θα αποκλείσει τη Βρετανία από τις επιλογές της γειτονικής της χώρας, λόγω των δασμών που θα καλείται να καταβάλει.
Οι καλύτεροι «πελάτες» της Ιρλανδίας στη Μέση Ανατολή, όπως επισημαίνει και ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, Michael Creed, είναι η Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με 135 εκατ. και 60 εκατ. ευρώ εισαγωγές ετησίως.
Ο κ. Creed, αφού τόνισε επίσης καμία άλλη χώρα δε θα δεχτεί τόση πίεση από το Brexit όσο η Ιρλανδία, είπε πως ο «εμπορικός πόλεμος» δεν ταιριάζει στη χώρα του, αφήνοντας ένα στίγμα μίας πιο ήπιας προσέγγισης προς το Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης