Διεθνή

Αποεπενδύει η Airbus από τη μονάδα Αμυντικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων, μετά την πώληση στην KKR

Αποεπενδύει η Airbus από τη μονάδα Αμυντικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων, μετά την πώληση στην KKR
«Η KKR εξαγοράζει την εταιρία με τίμημα περίπου 1,1 δισ. ευρώ»
Η Airbus ολοκλήρωσε την πώληση της μονάδας της Αμυντικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων με έδρα τη Γερμανία στη διεθνή επενδυτική εταιρία KKR, μετά από σχετική έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών Αρχών και της εγχώριας κυβέρνησης.
Η αντίστοιχη μονάδα που εδρεύει στη Γαλλία θα περάσει στον έλεγχο της KKR όταν ο διαχωρισμός της Γαλλικής εταιρίας με έδρα το Elancourt, κοντά στο Παρίσι ολοκληρωθεί.
Το τελευταίο μέρος της συμφωνίας αυτής υπόκειται στην έγκριση της Γαλλικής κυβέρνησης.
Η KKR εξαγοράζει την εταιρία με τίμημα περίπου 1,1 δισ. ευρώ.
Η Airbus συμφώνησε να διατηρήσει ένα μειοψηφικό ποσοστό της τάξης του 25,1% για περιορισμένο χρονικό διάστημα έως το πλήρη διαχωρισμό των εγκαταστάσεων. Αυτό θα διευκολύνει την ομαλή μετάβαση για εργαζόμενους και business stakeholders.
Τα Αμυντικά Ηλεκτρονικά Συστήματα που θα μετονομασθούν σε Hensoldt, είναι παγκόσμιος πάροχος κρίσιμων αισθητήρων για αποστολές και ολοκληρωμένων συστημάτων για προηγμένες εφαρμογές ασφαλείας και άμυνας.
Με έδρα το Ottobrunn, της Γερμανίας απασχολεί 4.000 εργαζομένους παγκοσμίως με έσοδα που φθάνουν τα 1 δισ. ευρώ.
«Είμαστε ευτυχείς που ολοκληρώσαμε τη συμφωνία που αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση του στρατηγικού εξορθολογισμού των αμυντικών δραστηριοτήτων της Airbus», δήλωσε ο Dirk Hoke, διευθύνων σύμβουλος της Airbus.
«Με τον εξορθολογισμό του portfolio μας είμαστε πολύ καλά τοποθετημένοι με ξεκάθαρη εστίαση σε πιο έξυπνα προϊόντα, μεγαλύτερη προσφορά υπηρεσιών και επιτάχυνση της ψηφιακής καινοτομίας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης