Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Οι εταίροι αναγνώρισαν τη μεγάλη οικονομική πρόοδο της Ελλάδος - Σκληρή η δουλειά μπροστά μας

Moscovici: Οι εταίροι αναγνώρισαν τη μεγάλη οικονομική πρόοδο της Ελλάδος - Σκληρή η δουλειά μπροστά μας
Ο Moscovici έσπευσε να ξεκαθαρίσει, ότι «έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας», διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα... πρέπει να δουλέψουμε τις λεπτομέρειες»
Tη μεγάλη οικονομική πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσής της, τής αναγνώρισαν οι εταίροι της στη σύνοδο του Eurogroup σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, καθώς και τις «εκπληκτικές επιδόσεις της το 2016», που επιτρέπουν στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος τουλάχιστον 2%.
Αυτό τόνισε σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogoup ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, σύμφωνα με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να εργαστεί για την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff-level agreement).
Ως γνωστόν, αυτό προαπαιτείται για την έγκριση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος από το Eurogroup.
Ο ίδιος έσπευσε να ξεκαθαρίσει, ότι «έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας», διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα... πρέπει να δουλέψουμε τις λεπτομέρειες».
Όπως υποστήριξε ο Moscovici, η Κομισιόν πάντα επέμεινε για την εξεύρευση μιας ισορροπημένης λύσης, «όλοι συγκλίνουν σε αυτήν την άποψη».
Ο ίδιος επεσήμανε, ότι υπάρχει βούληση από όλες τις εμπλεκόμενες στη δεύτερη αξιολόγηση πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται για την ολοκλήρωσή της, προσθέτοντας, ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία συνθηκών ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.
Ο Moscovici αναγνώρισε το υψηλό επίπεδο ανεργίας στην Ελλάδα, τονίζοντας, ότι πρέπει να βρεθεί ένα «εξισορροπημένο πακέτο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης