Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιο μήνυμα του Donald Trump θα μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η Theresa May

tags :
Ποιο μήνυμα του Donald Trump θα μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η Theresa May
Η πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας ήταν η πρώτη ξένη ηγέτης που συναντήθηκε με τον Trump αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ
Ένα «ειδικό μήνυμα» από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump θα μεταφέρει στους Ευρωπαίους ηγέτες κατά τη σημερινή άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Theresa May, η πρώτη ξένη ηγέτης που συναντήθηκε με τον Trump αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η May θα υποστηρίξει ότι ο Trump τη διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος κατά την προεκλογική του εκστρατεία το είχε χαρακτηρίσει ως έναν ξεπερασμένο μηχανισμό.
Παράλληλα, η May και πέρα από το ότι θα μεταφέρει την προσωπική της άποψη και εμπειρία από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στις 27 Ιανουαρίου, θα μεταφέρει το μήνυμα ότι «μόνο επενδύοντας σωστά στην άμυνα μας, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι είμαστε και σωστά προετοιμασμένοι έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί τις κοινές προκλήσεις».
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρεται, η May θα καλέσει τους Ευρωπαίους ομολόγους της να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να δαπανήσουν το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα, προκειμένου και το κόστος να μοιραστεί πιο δίκαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης