Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η κούρσα της Merkel για τέταρτη θητεία μόλις έγινε λίγο… πολύπλοκη

Bloomberg: Η κούρσα της Merkel για τέταρτη θητεία μόλις έγινε λίγο… πολύπλοκη
O Schulz κάνει πιο δύσκολη την υποψηφιότητα της Merkel στις γερμανικές εκλογές
Ως έκπληξη χαρακτηρίζει το Bloomberg την απόφαση του Martin Schulz να θέσει υποψηφιότητα για τη γερμανική καγκελαρία απέναντι στην Angela Merkel.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο δρόμος της Merkel για τέταρτη θητεία στην καγκελαρία μόλις έγινε λίγο πολύπλοκος.
«Ο Schulz είναι κάποιος που θα ανταγωνιστεί με μια πιο επιθετική στάση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας» δηλώνει ο Henrik Enderlein, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Hertie School of Governance στο Βερολίνο προσθέτοντας ότι «αυτό κάνει την κατάσταση για την Merkel πιο δύσκολη, αλλά και πιο ενδιαφέρουσα».
Επισημαίνεται ότι η Merkel έχει ήδη να αντιμετωπίσει τις έντονες αντιδράσεις λόγω της πολιτικής της όσον αφορά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Ωστόσο, ενώ το AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) έχει κερδίσει περισσότερος υποστηρικτές, είναι ο τρέχων παραδοσιακός αντίπαλος της -και ο τρέχων κυβερνητικός εταίρος- στο SPD, που αποτελεί την πιο σοβαρή πρόκληση.
Με τον Schulz στο τιμόνι, μπορεί να αυξηθούν οι δυνατότητες για συνεργασίες που θα κρατήσουν τη Merkel μακριά από την εξουσία.
Επισημαίνεται ότι οι εκλογές στη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης