Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέταιροι στη Humanity Ventures για τη μέριμνα των προσφύγων οι Soros και Mastercard

Συνέταιροι στη Humanity Ventures για τη μέριμνα των προσφύγων οι Soros και Mastercard
«Παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας, εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν περιθωριοποιημένοι, μια κατάσταση ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να διορθώσει»
Στη δημιουργία της Humanity Ventures θα προχωρήσει ο μεγαλοπενδυτής George Soros από κοινού με τη Mastercard, πραγματοποιώντας έτσι τη σχετική του υπόσχεση τον Σεπτέμβριο 2016 για δημιουργία ενός φιλανθρωπικού Οργανισμού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Τότε, ο κ. Soros είχε εκτιμήσει τα αρχικά κεφάλαια του Οργανισμού στα 500 εκ. δολάρια.
«Παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας, εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν περιθωριοποιημένοι, μια κατάσταση ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να διορθώσει.
Οι μετανάστες αναγκάζονται συχνά στη ζωή της απελπισίας στις κοινωνίες υποδοχής τους, επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τις κυβερνητικές υπηρεσίες.
Η επικείμενη επένδυσή μας θα εξυπηρετεί τη δημιουργία προϊόντων για ευάλωτες κοινότητες κλπ.
Τα ιδιωτικά κεφάλαια μπορούν να διαδραματίσουν εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο κ. Soros και η Mastercard.
Η Humanity Ventures θα εστιάσει την προσοχή της στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση των προσφύγων και μεταναστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης