Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama προς Ρεπουμπλικάνους: Αν διαθέτετε καλύτερο πρόγραμμα Υγείας από το Obamacare, θα το στηρίξω

Obama προς Ρεπουμπλικάνους: Αν διαθέτετε καλύτερο πρόγραμμα Υγείας από το Obamacare, θα το στηρίξω
Στις 3 Ιανουαρίου ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας κατέθεσε πρόταση για την κατάργηση του Obamacare
Να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόγραμμα δημόσιας Υγείας, αν διαθέτουν, από το «Obamacare» κάλεσε σήμερα 6 Ιανουαρίου 2017 τους Ρεπουμπλικάνους ο απερχόμενος Πρόεδρος Barack Obama, πριν αυτοί ψηφίσουν για την πλήρη κατάργησή του.
Μάλιστα, ο Δημοκρατικός Πρόεδρος διαμήνυσε, μέσω συνέντευξης στο Vox, πως αν όντως υπάρχει κάποιο καλύτερο πρόγραμμα από πλευράς της κυβέρνησης του Donald Trump, τότε ο ίδιος θα στηρίξει την αντικατάσταση του Obamacare (σφαλίζει 20 εκατομμύρια Αμερικάνους!).
Σημειώνεται πως στις 3 Ιανουαρίου ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας κατέθεσε πρόταση για την κατάργηση του Obamacare, την πρώτη κιόλας ημέρα της θητείας του νέου Κογκρέσου.
Να υπενθυμιστεί πως μία ημέρα μετά την εκλογή του, μέσω συνέντευξης στη Wall Street Journal, ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος της χώρας είχε υποστηρίξει πως θα κρατήσει ορισμένα σημεία του «Obamacare» αλλά και λοιπών προγραμμάτων Υγείας για αδύναμους οικονομικά πολίτες.
Ειδικότερα, είχε φανεί πρόθυμος να διατηρήσει τουλάχιστον δύο διατάξεις του ισχύοντος νόμου για την Υγεία και συγκεκριμένα τη διάταξη για τη διατήρηση της απαγόρευσης για άρνηση κάλυψης από τους ασφαλιστές, αλλά και τη διάταξη που επιτρέπει στους γονείς να παρέχει χρόνια πρόσθετη κάλυψη στα παιδιά.
Ο κ. Trump ορκίζεται Πρόεδρος των Η.Π.Α. στις 20 Ιανουαρίου 2017.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης