Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Sold out η επανέκδοση του επίμαχου βιβλίου «Ο Αγών μου», του Αδόλφου Χίτλερ

Γερμανία: Sold out η επανέκδοση του επίμαχου βιβλίου «Ο Αγών μου», του Αδόλφου Χίτλερ
Μέχρι τώρα έχουν πωληθεί έως τώρα 85.000 αντίτυπα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα 3 Ιανουαρίου ο εκδότης του βιβλίου
Η σχολιασμένη έκδοση του «Mein Kampf» (Ο Αγών μου) που είχε συγγράψει ο Αδόλφος Χίτλερ έγινε για 6η συνεχόμενη χρονιά sold out στη Γερμανία.
Το έργο εκδόθηκε στη χώρα τον Ιανουάριο 2016 για πρώτη φορά μετά το 1945 και έγινε ανάρπαστο, με αποτέλεσμα το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας (IfZ) του Μονάχου, το οποίο είχε αρχικά τυπώσει 4.000 αντίτυπα, να βρίσκεται στην 6η έκτη έκδοση μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.
Μέχρι τώρα έχουν πωληθεί έως τώρα 85.000 αντίτυπα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα 3 Ιανουαρίου 2017 ο εκδότης του βιβλίου.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για σχολιασμένη έκδοση με 3.500 επεξηγηματικές ιστορικές σημειώσεις, ώστε να αποφευχθεί η χρήση του για λόγους ναζιστικής προπαγάνδας.
«Αποδεικνύεται πως ο φόβος ότι η έκδοση αυτή θα επέτρεπε την προώθηση της ιδεολογίας του Χίτλερ ήταν αβάσιμος.
Η συζήτηση περί του οράματος του Χίτλερ για τον κόσμο και περί του πώς προσέγγιζε την προπαγάνδα επέτρεψε να αντιμετωπισθούν οι αιτίες και οι συνέπειες των ολοκληρωτικών ιδολογιών σε μια εποχή που ο αυταρχισμός και οι ιδέες της ακροδεξιάς κερδίζουν έδαφος», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του IfZ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης