Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2013 ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2016

Κίνα: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2013 ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2016
Ο κλάδος παρέμεινε σε τροχιά ανάπτυξης για έκτο συνεχόμενο μήνα
Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2013 βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα, όπως μαρτυράει ο σχετικός δείκτης των Caixin και Markit, παραμένοντας σε τροχιά ανάπτυξης για έκτος συνεχόμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI για τον Δεκέμβριο του 2016 βρέθηκε στις 51,9 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων τον Νοέμβριο, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις ευνοικές συνθήκες που επικρατούν στη δραστηριότητα του κλάδου στη χώρα.
"Η κινεζική μεταποιητική οικονομία συνέχισε να βελτιώνεται τον Δεκέμβριο, με την πλειοψηφία των υποδεικτών να δείχνει αισιόδοξη", αναφέρει ο οικονομολόγος του CEMB Group, Zhengsheng Zhong, προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί ακόμα αρκετό διάστημα μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία, λόγω αβεβαιότητας για το αν οι τιμές καταλανωτή μπορούν να καταστούν βιώσιμες.
Να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω στοιχεία έρχονται λίγο μετά τα στοιχεία τις Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία μαρτυρούν επιβράδυνση του κλάδου, στις 51,4 μονάδων, έναντι 51,7 μονάδων τον Νοέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης