Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε υψηλό 69 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2016 - Στις 53,7 μονάδς ο PMI

Ρωσία: Σε υψηλό 69 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2016 - Στις 53,7 μονάδς ο PMI
Η δημιουργία νέων εργασιών αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάρτιο του 2011
Συνεχίζεται για ακόμα έναν μήνα η άνοδος του μεταποιητικού κλάδου στη Ρωσία, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, με τον κλάδο να δέχεται ώθηση κυρίως από την άνοδο της παραγωγής και των νέων παραγγελιών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI για τον Δεκέμβριο του 2016 διαμορφώθηκε στις 53,7 μονάδες, έναντι 53,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί υψηλό 69 μηνών, ενώ παράλληλα ο μέσος όρος για το τέταρτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε στις 53,2 μονάδες, και αποτέλεσε την ισχυρότερη τιμή των τελευταίων πεντέμισι ετών.
Η παραγωγή αγαθών συνεχίστηκε με σημαντικού ρυθμούς, και παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός αύξησης παρουσίασε ελαφριά υποχώρηση, εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τον γενικό μέσο όρο.
Παράλληλα, η δημιουργία νέων επιχειρήσεων βρέθηκε σε κοινή γραμμή με το γενικότερο κλίμα που παρουσιάζει ο κλάδος, ενώ οι νέες εργασίες αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάρτιο του 2011.
Καθοριστικός, μάλιστα, παράγοντας για την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων τον Δεκέμβριο αποτέλεσε το υψηλότερο επίπεδο νέων παραγγελιών οι οποίες αναφέρθηκαν από τις επιχειρήσεις.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης