Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην κατασκευή 175 νέων φυλακών θα προχωρήσει το 2017 η Τουρκία - Δεν χωράνε οι χιλιάδες συλληφθέντες

Στην κατασκευή 175 νέων φυλακών θα προχωρήσει το 2017 η Τουρκία - Δεν χωράνε οι χιλιάδες συλληφθέντες
Οι οικογένειες και οι δικηγόροι των κρατουμένων διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στις φυλακές, όπου έχουν οδηγηθεί περισσότεροι από 40 χιλ. άνθρωποι μετά την 15η Ιουλίου 2016
Όχι μία, ούτε δύο, αλλά 175 νέες φυλακές πρόκειται να κατασκευάσει η Τουρκία στην επικράτειά της το 2017, εν μέσω των μαζικών διώξεων και συλλήψεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές κατόπιν του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Bekir Bozdağ.
Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Turkish Minute, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν την αποφυλάκιση 38 χιλ. κρατουμένων τον Αύγουστο του 2016 για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων σε όλη την χώρα, που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τους υπεράριθμους κρατούμενους λόγω της μεταγωγής φερόμενων ως υποστηρικτών του πραξικοπήματος σε αυτά.
Οι οικογένειες και οι δικηγόροι των κρατουμένων διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στις φυλακές, όπου έχουν οδηγηθεί περισσότεροι από 40 χιλ. άνθρωποι μετά την 15η Ιουλίου 2016.
Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση), ο Bozdağ δήλωσε πως το σχέδιο να οικοδομηθούν 175 νέες φυλακές εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου τα σωφρονιστικά καταστήματα στην Τουρκία να πληρούν τα διεθνή πρότυπα.
Όπως υποστήριξε ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, 157 μικρότερες εγκαταστάσεις φυλακών σε όλη την χώρα θα κλείσουν εξαιτίας των κακών συνθηκών για τους τροφίμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης