Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καμπάνα» 50 εκατ. δολαρίων στην ΙΚΕΑ για τον θάνατο τριών παιδιών από συρταριέρα της

«Καμπάνα» 50 εκατ. δολαρίων στην ΙΚΕΑ για τον θάνατο τριών παιδιών από συρταριέρα της
Το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων θα μοιραστεί στις οικογένειες των άτυχων μικρών παιδιών
«Καμπάνα» 50 εκατ. δολαρίων επέβαλε στην ΙΚΕΑ η αμερικανική Δικαιοσύνη, εξαιτίας ενός τραγικού ατυχήματος που είχε λάβει χώρα λόγω προβληματικού προϊόντος της.
Συγκεκριμένα, το 2014, δύο νήπια στις Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν τη ζωή τους σε μεμονωμένα περιστατικά, όταν καταπλακώθηκαν από συρταριέρες MALM της σουηδικής εταιρείας.
Επίσης, ένα αγοράκι 22 μηνών σκοτώθηκε το τρέχον έτος σε αντίστοιχο συμβάν, παρά το ότι η IKEA είχε ήδη ανακοινώσει ότι προσέφερε δωρεάν εξαρτήματα για τη μόνιμη στήριξη των επίπλων στον τοίχο.
Το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων θα μοιραστεί στις οικογένειες των άτυχων μικρών παιδιών.
Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η δικηγορική εταιρία Feldman Shepherd Wohlgelernter Tanner Weinstock & Dodig LLP, η εταιρία συμφώνησε να κάνει δωρεές σε νοσοκομεία παίδων στο πλαίσιο του διακανονισμού.
Η IKEA, σε δήλωση που απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Reuters, επιβεβαίωσε ότι κατέληξε σε προκαταρκτικό διακανονισμό αλλά αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι ο διακανονισμός αυτός να επικυρωθεί από το αρμόδιο Δικαστήριο.
Τον Ιούνιο, η IKEA ανακάλεσε περίπου 8 εκατ. συρταριέρες MALM και 21 εκατ. άλλα μοντέλα με συρτάρια στις ΗΠΑ, ενώ περίπου 6,6 εκατ. ανακλήθηκαν στον γειτονικό Καναδά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης