Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίθηκε από τους μετόχους της Monsanto η πρόταση εξαγοράς της από την Bayer έναντι 57 δισ. δολ.

Εγκρίθηκε από τους μετόχους της Monsanto η πρόταση εξαγοράς της από την Bayer έναντι 57 δισ. δολ.
Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017, καθώς οι 2 εταιρείες βρίσκονται στη διαδικασία λήψης έγκρισης από τις εποπτικές αρχές παγκοσμίως, στις δεκάδες δικαιοδοσίες στις οποίες δραστηριοποιούνται
Την πρόταση εξαγοράς της Monsanto από την Bayer AG έναντι 57 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (53,6 δισ. ευρώ) ενέκρινε σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 η γενική συνέλευση της εξαγοραζόμενης εταιρείας, σε μια συμφωνία που θα δημιουργήσει έναν διεθνή γίγαντα της χημικής και αγροτικής βιομηχανίας.
Οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να εκτιμούν, ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017, καθώς βρίσκονται στη διαδικασία λήψης έγκρισης από τις εποπτικές αρχές παγκοσμίως, στις δεκάδες δικαιοδοσίες στις οποίες δραστηριοποιούνται.
Η πρόταση που υπέβαλε η γερμανική εταιρεία παραγωγής φαρμάκων και αγροτο-χημικών Bayer AG για την εξαγορά της αμερικανικής Monsanto με έδρα το St. Louis - η οποία πωλεί μεταλλαγμένους σπόρους και χημικά προϊόντα προστασίας σοδειάς στους αγρότες - υποβλήθηκε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2016.
Η έγκριση από τους μετόχους της Monsanto της πρότασης εξαγοράς προκάλεσε μικρή άνοδο 55 σεντς - στα 105,14 δολάρια - της μετοχής της εταιρείας στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης