Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ανάκαμψη του ευρώ και των ιταλικών ομολόγων δεν έπεισε τους επενδυτές - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Η ανάκαμψη του ευρώ και των ιταλικών ομολόγων δεν έπεισε τους επενδυτές - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί ότι τα ιταλικά ομόλογα μπορούν να αντέξουν τους πολιτικούς κινδύνους
Η ταχεία ανάκαμψη του ευρώ και των ιταλικών ομόλογων στον απόηχο του ιταλικού δημοψηφίσματος δεν ήταν αρκετή για να πείσει τους επενδυτές ότι είναι ανεκτικά στους πολιτικούς κινδύνους.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, η Marie Owens Thomsen από την Indosuez Wealth Management επισημαίνει ότι η απόλυτη ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου αλλά και ο σχεδόν διπλασιασμός των αποδόσεων των 10ετών ιταλικών ομολόγων, θα ήταν «εντελώς πιθανόν» εάν γίνονταν νέες εκλογές.
Μια τέτοια κατάσταση θα κάνει και τα δυο assets ένα προφανές «sell» σύμφωνα με τον James Athey της Aberdeen Asset Management, ενώ η Janus Capital μένει μακριά από τα ιταλικά ομόλογα.
«Υπάρχουν πολλά κόμμα για να καταλάβουμε πολιτικά.
Η συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι ακόμα ένας λόγος για τον οποίου είμαστε χαρούμενοι που είμαστε underweight στα ιταλικά κρατικά ομόλογα.
Ο κίνδυνος του tapering είναι δικαιολογημένα μια διαρκής ανησυχία» επισημαίνει ο Ryan Myerberg της Janus Capital.
Από την πλευρά του, ο James Athey της Aberdeen Asset Management αναφέρει «η αγορά δεν έχει προετοιμαστεί για πρόωρες εκλογές.
Εάν οι εκλογές αρχίσουν να το προεξοφλούν, το ευρώ θα μπορούσε να υποχωρήσει στο 1,02 δολ. ενώ το spread μεταξύ των 10ετών ιταλικών και γερμανικών ομολόγων θα μπορούσε να διευρυνθεί στο 2,5%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης