Διεθνή

Αυστρία: Ο επικεφαλής εκστρατείας του Hofer αποδέχεται την ήττα στις προεδρικές εκλογές

Αυστρία: Ο επικεφαλής εκστρατείας του Hofer αποδέχεται την ήττα στις προεδρικές εκλογές
«Σε αυτή την περίπτωση το σύστημα - το οποίο για ακόμα μία φορά έσπευσε να μπλοκάρει και να αποτρέψει την ανανέωση κέρδισε», δήλωσε
Σε λιγότερο από 1 ώρα, αφότου έκλεισαν οι κάλπες, ο επικεφαλής εκστρατείας του Norbert Hofer αποδέχτηκε την ήττα στις προεδρικές εκλογές της Αυστρίας.
Με τις δημοσκοπήσεις να ανατρέπονται για ακόμα μία φορά, ο Hofer εμφανίζεται να ηττάται από τον ανεξάρτητο Alexander Van der Bellen, τον οποίο στηρίζει το κόμμα των Πρασίνων, και μάλιστα με μεγαλύτερη διαφορά ψήφων από ό,τι στις πρώτες εκλογές του Μαϊου.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την αυστριακή τηλεόραση ORF, ο Herbert Kickl, επικεφαλής εκστρατείας του Hofer, αποδέχτηκε την ήττα του ακροδεξιού υποψηφίου, ενώ συνεχάρη τον Van der Bellen.
«Σε τελική ανάλυση, απλώς δεν είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε», ανέφερε ο Kickl, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του exit poll.
Όπως προσέθεσε, «σε αυτή την περίπτωση το σύστημα - το οποίο για ακόμα μία φορά έσπευσε να μπλοκάρει και να αποτρέψει την ανανέωση κέρδισε», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης