Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επαναφέρει το θέμα της «Τσαμουριάς» ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama

tags :
Επαναφέρει το θέμα της «Τσαμουριάς» ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama
Ο αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ωστόσο ότι το εν λόγω ζήτημα «δεν πρέπει να διαταράξει τις σχέσεις με την Ελλάδα»
Στο ζήτημα της «Τσαμουριάς» αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στην Deutsche Welle, αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του.
Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το εν λόγω ζήτημα, ο Rama δήλωσε ότι «μιλάμε για ένα ζήτημα που αφορά ένα τμήμα του αλβανικού πληθυσμού, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και ο υπόλοιπος αλβανικός πληθυσμός σε σχέση με το ελληνικό κράτος», προσθέτοντας ότι «σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα στην Ελλάδα».
«Δικαίως αισθάνεται ότι έχει υποστεί διακρίσεις αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, καθώς υπήρξε αδράνεια στην επίλυση του ζητήματος, η οποία κατά την άποψή μας πρέπει να τερματιστεί», ήταν τα λόγια του αλβανού πρωθυπουργούς, επαναφέροντας ξανά στο προσκήνιο το εν λόγω θέμα.
Ωστόσο, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι κάτι τέτοιο «δεν πρέπει να διαταράξει τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχύσει τις καλές σχέσεις με τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος», καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «είμαστε γείτονες και επομένως είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μαζί».
Ερωτηθείς για το αν ο ίδιο έχει αναλάβει κάποια βήματα ή έχει συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα αυτό, ο Rama ανέφερε ότι «οι συζητήσει συνεχίζονται», τονίζοντας έπειτα ότι «σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη υπάρχει η περίπτωση του δημοσιογράφου Martin Memaj, ο οποίος, μόνο και μόνο επειδή πήγε μία φορά στην Ελλάδα και έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή, όπου παλαιότερα διέμεναν αλβανοί, έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο και του έχει απαγορευθεί εδώ και τέσσερα χρόνια η είσοδος στη χώρα».
Παρά τις αιχμηρές δηλώσεις του για το ζήτημα του Memaj, ο Rama εν συνεχεία χαρακτήρισε την Ελλάδα μία χώρα «που ο λαός της βοήθησε τους αλβανούς σε δύσκολους καιρούς» ενώ πρόσθεσε ότι «αντίστοιχα είχαμε βοηθήσει κι εμείς τον λαό της σε δύσκολους καιρούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης