Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην εκδίωξη τουλάχιστον 60.000 Αφγανών μεταναστών θα προχωρήσει η Γερμανία

Στην εκδίωξη τουλάχιστον 60.000 Αφγανών μεταναστών θα προχωρήσει η Γερμανία
Το σχέδιο επιστροφής των μεταναστών προβλέπει την παροχή του εισιτήριου από το γερμανικό κράτος αλλά και ένα ποσό για να ξεκινήσουν μία νέα ζωή στο Αφγανιστάν
Τουλάχιστον 60.000 αιτήσεις ασύλου από Αφγανούς έχουν απορρίψει οι γερμανικές Αρχές μέσα στο τρέχον έτος, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, με τον αριθμό μάλιστα να ενδέχεται να φτάσει ακόμα και τις 100.000 τους αμέσως επόμενους μήνες.
Το σχέδιο επιστροφής των μεταναστών θα προβλέπει την παροχή του εισιτήριου από το γερμανικό κράτος αλλά και ένα ποσό για να ξεκινήσουν μία νέα ζωή στο Αφγανιστάν.
Τα παραπάνω αποδεικνύουν πως πλέον η Angela Merkel, μετά και στις έντονες κατακρίσεις, κάνει μεγάλα βήματα πίσω σε ό,τι αφορά την πολιτική της στο μεταναστευτικό – προσφυγικό.
Λίγες ημέρες αφότου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την καγκελαρία (θα είναι η 4η συνεχόμενη θητεία αν επανεκλεγεί!), η κα Merkel θέλει να ανακτήσει το ποσοστό που έχει χάσει από το εθνικιστικό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), το οποίο έχει ενισχυθεί ραγδαία από το 2015, βασίζοντας τη ρητορική του κατά των μεταναστών.
Να υπενθυμιστεί πως μόνο το 2015 η Γερμανία δέχθηκε 850.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης