Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Η ΕΚΤ θέλει να καταργήσει το QE - Η Κομισιόν να μην εποπτεύει τους προϋπολογισμούς

Weidmann (Bundesbank): Η ΕΚΤ θέλει να καταργήσει το QE - Η Κομισιόν να μην εποπτεύει τους προϋπολογισμούς
Οι δηλώσεις του Γερμανού αξιωματούχου συντάσσονται στην ίδια γραμμή με τις απόψεις του Wolfgang Schäuble
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει σταδιακά να αποσύρει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ποσοτική χαλάρωση, QE), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Jens Weidmann, του επικεφαλής της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank).
Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt, ο ανώτατος τραπεζίτης, με αφορμή και τις πρόσφατες ενστάσεις της Ιταλίας, εξέφρασε επίσης την άποψη πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα πρέπει να αναμειγνύεται στους προϋπολογισμούς των χωρών της Ευρωζώνης.
Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «μη πολιτικό» τα θέμα των κρατικών προϋπολογισμών.
Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του Γερμανού αξιωματούχου συντάσσονται στην ίδια γραμμή με τις απόψεις του Wolfgang Schäuble, ο οποίος πρόσφατα τόνισε πως η εποπτεία των προϋπολογισμών πρέπει να περάσει από την στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, (European Stability Mechanism, ESM) που είναι ανεξάρτητος μηχανισμός.
«Ο Wolfgang Schäuble και εγώ πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα ήταν καλύτερο να ανατεθεί το έργο αυτό σε ένα ανεξάρτητο θεσμικό όργανο το οποίο δεν εκτίθεται σε μια προφανή σύγκρουση συμφερόντων.
Ένας ανεξάρτητος οργανισμός που αναλύει τους προϋπολογισμούς με βάση σαφείς και διαφανείς κανόνες δε δημιουργεί την εντύπωση ότι μπλέκεται σε πολιτικά παζάρια και δικαιολογίες για την μη επίτευξη των στόχων υπόψη», σχολίασε.
Τέλος, υποστήριξε πως το πρόγραμμα του Jean Claude Juncker για τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν θα αποδώσει τα δέοντα, καθώς «τα προβλήματα σε πολλές χώρες είναι περισσότερο διαρθρωτικού χαρακτήρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης