Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Schulz αντίπαλος της Merkel στις εκλογές: Επιστρέφω στην κεντρική πολιτική σκηνή

tags :
Ο Schulz αντίπαλος της Merkel στις εκλογές: Επιστρέφω στην κεντρική πολιτική σκηνή
Εκείνο το οποίο παραμένει ανοικτό όμως είναι ποιο ρόλο θα αναλάβει ο Martin Schulz
(upd)Την επιστροφή του στη γερμανική κεντρική πολιτική σκηνή ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Όπως δήλωσε σήμερα (24/11/2016) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δεν θα επιδιώξει να ανανεώσει τη θητεία του στην Ευρωβουλή και στο πλαίσιο αυτό θα επιστρέψει στη γερμανική πολιτική σκηνή ενόψει των εκλογών του 2017.
Ωστόσο, ο Schulz δεν διευκρίνισε για το εάν θα επιδιώξει να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ή αν θα είναι υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία απέναντι στην Angela Merkel.
Πάντως, έχει προηγηθεί δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, όπου επικαλούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Schulz θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στη Βόρεια Ρηνανία-Βεσταφλαία στις εθνικές εκλογές του 2017.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση περί αυτού κυκλοφόρησε το απόγευμα της Τετάρτης στους κύκλους του κόμματος κατά την εφημερίδα του Μονάχου.
Εκείνο το οποίο παραμένει ανοικτό όμως είναι ποιον ρόλο θα αναλάβει ο Martin Schulz, αν δηλαδή θα είναι ο διάδοχος του Frank-Walter Steinmeier στο υπουργείο Εξωτερικών μετά την θεωρούμενη ως βέβαιη εκλογή του τελευταίου ως νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Φεβρουάριο, ή εάν θα είναι υποψήφιος καγκελάριος στις εθνικές εκλογές του 2017 αντί του προέδρου του SPD Sigmar Gabriel.
Ένα από τα σενάρια που αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είναι ο Schulz να διοριστεί υπουργός Εξωτερικών τον Φεβρουάριο, να θέσει υποψηφιότητα για την καγκελαρία και στη συνέχεια να αναλάβει ξανά το πορτφόλιο των Εξωτερικών, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα σχηματιστεί ξανά συνασπισμός μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών της Merkel και των Σοσιαλδημοκρατών.
Ο ίδιος ο Schulz είπε στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι προτίθεται να μετακινηθεί στο Βερολίνο, αφού δεν επιθυμεί να παραμείνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι το οποίο ούτως ή άλλως δεν επιθυμεί και το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) το οποίο θέλει έναν δικό του πρόεδρο.
Σχετικές δηλώσεις θα κάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης