Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες κερδισμένες από τη νίκη Trump οι εταιρείες διαχείρισης των αμερικανικών φυλακών

Μεγάλες κερδισμένες από τη νίκη Trump οι εταιρείες διαχείρισης των αμερικανικών φυλακών
Η κυβέρνηση του Barack Obama ήθελε να τελειώνει με τις συμβάσεις μεταξύ κράτους και ιδιωτικών εταιρειών για τη διαχείριση των φυλακών
Ανάμεσα στους μεγάλους κερδισμένους από τη νίκη του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου και την κυριαρχία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο είναι και οι εταιρείες διαχείρισης φυλακών, με το κλίμα στον κλάδο να έχει αντιστραφεί πλήρως.
Όπως επισημαίνει και σε σχετικό του δημοσίευμα το CNBC, η κυβέρνηση του Barack Obama ήθελε να τελειώνει με τις συμβάσεις μεταξύ κράτους και ιδιωτών για τη διαχείριση των φυλακών, κάτι που δεν προτίθεται να κάνει το νέο σχήμα στο οποίο θα ηγείται ο κ.Trump.
Επιπλέον, η σκληρή στάση της νέας κυβέρνησης στο ζήτημα της μετανάστευσης αποτιμάται επίσης θετικά από τις δύο κυρίαρχες επιχειρήσεις του κλάδου στις Η.Π.Α., την GEO Group και την CoreCivic.
Αν και οι μετοχές των δύο εταιρειών κινούνταν καθοδικά τους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, η επικράτηση του Ρεπουμπλικάνου αποτέλεσε μία μεγάλη ανάσα.
Ενδεικτικά, με βάση το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street, η μετοχή της CoreCivic έχει αυξήσει την αξία της κατά 57% μετά την νίκη του Ρεπουμπλικάνου, με το αντίστοιχο ποσοστό για την GEO Group να βρίσκεται στο 35%!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης