Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στον πάγο» το IPO της Jose Cuervo - μεγαλύτερης παραγωγού τεκίλας παγκοσμίως - λόγω Trump

«Στον πάγο» το IPO της Jose Cuervo - μεγαλύτερης παραγωγού τεκίλας παγκοσμίως - λόγω Trump
Η Jose Cuervo θα επαναξιολογήσει τα σχέδιά της για IPO τον Ιανουάριο του 2017
«Στον πάγο» βάζει τα σχέδιά της για εισαγωγή στο χρηματιστήριο, μέσω IPO, η Jose Cuervo, μεγαλύτερη παραγωγός τεκίλας παγκοσμίως, λόγω… Donald Trump.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το έγκριτο πρακτορείο Reuters, η μεξικανική Jose Cuervo «πάγωσε» την αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών της (IPO), στον απόηχο της επικράτησης Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, που είχε ως αποτέλεσμα πιέσεις για τις μεξικανικές μετοχές και το εθνικό νόμισμα του Μεξικό.
Η Jose Cuervo, γνωστή επίσημα με την επωνυμία Becle, είχε κάνει αίτηση στο χρηματιστήριο του Μεξικό για IPO τον Σεπτέμβριο του 2016.
Μέσω του IPO η εταιρεία μπορούσε να συγκεντρώσει ακόμα και 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, δεν έχει αποσαφηνιστεί το πόσο θα καθυστερήσει το IPO, ωστόσο - πηγές ανέφεραν - αν τελικά γίνει μετά τον Φεβρουάριο, η εταιρεία θα πρέπει να παράσχει στους υποψήφιους επενδυτές τα νέα οικονομικά δεδομένα, κάτι που ίσως οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις.
Η Jose Cuervo θα επαναξιολογήσει τα σχέδιά της για IPO τον Ιανουάριο, όταν ο αντίκτυπος από την επερχόμενη προεδρία Trump θα είναι ευκολότερο να αποτιμηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Η εταιρεία περίμενε τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, με την ελπίδα η μεταβλητότητα στο μεξικανικό χρηματιστήριο να καταλαγιάσει, ωστόσο η κατάσταση επιδεινώθηκε.
Πάντως, ήδη όταν είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση, η Jose Cuervo είχε προειδοποιήσει πως οι αμερικανικές εκλογές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επαναδιαπραγμάτευση συμφωνιών, με πιθανόν σοβαρό αντίκτυπο στις δραστηριότητές της.
Έλκοντας την καταγωγή της από την πόλη Tequila (Τεκίλα) στην πολιτεία Jalisco, η εταιρεία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οικογένειας Beckmann, η οποία σχεδιάζει να παραμείνει βασικός επενδυτής και μετά το IPO.
Η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το IPO για την ανάπτυξή της και τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης