Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη χαμένη η Apple από τις επικείμενες πολιτικές Trump σε εμπόριο και μετανάστευση

Μεγάλη χαμένη η Apple από τις επικείμενες πολιτικές Trump σε εμπόριο και μετανάστευση
Αν εφαρμοστούν οι εμπορικοί δασμοί (ύψους 45%!) με την Κίνα τότε θα υπάρξει ένας πολύ αρνητικός αντίκτυπος στο κόστος παραγωγής
Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα είναι ένας από τους μεγάλους χαμένους των επικείμενων πολιτικών του Donald Trump, αν ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κρατήσει το λόγο του και εφαρμόσει όσα έταξε προεκλογικά.
Όπως ανέφερε στο CNBC ο Daniel Ives, αντιπρόεδρος της Synchronoss Technologies (ασχολείται με την ανάπτυξη cloud), ο τεχνολογικός κλάδος θα υποστεί «πλήγμα» από τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν για το εμπόριο, τη μετανάστευση και την κρυπτογράφηση.
«Η περικοπή του εταιρικού φόρου θα αποτελέσει θετικό στοιχείο για τις επιχειρήσεις.
Ωστόσο, αν εφαρμοστούν οι εμπορικοί δασμοί (ύψους 45%!) με την Κίνα τότε θα υπάρξει ένας πολύ αρνητικός αντίκτυπος στο κόστος παραγωγής», τονίζει.
Επιπλέον, εκτός από τα εξαρτήματα που έρχονται από το εξωτερικό, η εταιρεία βασίζει και μεγάλο μέρος των εσόδων της στις εξαγωγές. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναλυτής της Bernstein, Toni Sacconaghi, ο οποίος υπενθυμίζει πως η Apple διακρατεί στο εξωτερικό κεφάλαια ύψους 216 δισ. δολαρίων, γεγονός που την καθιστά κερδισμένη από τη μείωση του εταιρικού φόρου στο 15%.
Σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση και την κρυπτογράφηση του προσωπικού, οι πολύ αυστηροί όροι και νόμοι που σκοπεύει να εφαρμόσει ο Ρεπουμπλικάνος θα δυσκολέψουν κατά πολύ τη Silicon Valley, λόγω του μεγάλου αριθμού μη Αμερικανών εργαζομένων στις τεχνολογικές εταιρείες.
Ιδιαίτερο πρόβλημα θα έχουν όχι μόνο όσοι αναμένεται να προσληφθούν, αλλά και όσοι μη Αμερικανοί εργάζονται ήδη στην Apple, καθώς η ανανέωση της βίζας τους θα γίνει με πολύ πιο αυστηρούς όρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης