Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 27 νεκροί και 35 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 27 νεκροί και 35 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ
Η τρομοκρατική οργάνωση των Ταλιμπάν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή της στην επίθεση
Τουλάχιστον 27 νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του νέου μακελειού που έλαβε σήμερα Δευτέρα (21/11) στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Συγκεκριμένα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε σιίτικο τέμενος της αφγανικής πρωτεύουσας, την ώρα μάλιστα που το σημείο ήταν γεμάτο από πιστούς, με τις αρχές να φοβούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.
Μέσω ανακοίνωσής του, ο επικεφαλής της αφγανικής κυβέρνησης, Abdullah Abdullah, καταδίκασε την εν λόγω επίθεση, η οποία όπως τόνισε "είχε στόχο αθώους πολίτες σε έναν ιερό χώρο", ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τη σχετική ενέργεια ως "έγκλημα πολέμου".
Μέχρι στιγμής καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης, με τους Ταλιμπάν να αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξή τους με το εν λόγω περιστατικό.
Υπενθυμίζουμε ότι η τρομοκρατική οργάνωση των Ταλιμπάν έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις στην περιοχή, στην προσπάθειά της να εγκαθιδρύσει τον ισλαμικό νόμο από το 2001, όταν και απομακρύνθηκε από την εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης