Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ούτε βήμα πίσω ο Schaeuble για την Ελλάδα - Δεν έχει πρόβλημα χρέους - Η ΕΚΤ να σταματήσει το QE

tags :
Ούτε βήμα πίσω ο Schaeuble για την Ελλάδα - Δεν έχει πρόβλημα χρέους - Η ΕΚΤ να σταματήσει το QE
Θα προτιμούσα να αρχίσει το συντομότερο δυνατό το τέλος του QE της ΕΚΤ είπε ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας
Ούτε βήμα πίσω από τις θέσεις του για το ελληνικό χρέος δεν κάνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος και σήμερα επανέλαβε πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι θα επιθυμούσε να αρχίσει το συντομότερο δυνατό το τέλος του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, αναφέροντας πάντως πως αυτό πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή.
«Δεν θα κουραστώ να λέω πως θα προτιμούσα να ξεκινούσε όσο το δυνατόν συντομότερα.
Η έξοδος από αυτήν την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή» είπε ο Schaeuble, ο οποίος τα έβαλε και με τη στάση που τηρεί η Κομισιόν, επισημαίνοντας πως είναι «λάθος δρόμος» το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι μόλις χτες, Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016, ο Schauble, μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη δήλωσε ότι «οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους.
Έχουν, σε σχέση με το ΑΕΠ τους, σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συντάξεις απ' ό,τι για παράδειγμα οι Γερμανοί».
Κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας, ο κ.Schauble ξέκοψε κάθε συζήτηση για το ελληνικό χρέος, προσπερνώντας ουσιαστικά τις σχετικές εκκλήσεις του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Barack Obama.
«Η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα.
Η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:
«Δεν έχει κάνει ακόμη (η Ελλάδα) αρκετά με τις μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, το εργατικό δίκαιο και την εσωτερική αγορά, που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη.
Αν γίνει διαγραφή χρέους, τότε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών (Ευκλείδης Τσακαλώτος) δεν θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί.
Με αυτό τον τρόπο δεν προσφέρουμε στην Ελλάδα καλή υπηρεσία».
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως «θα συζητήσουμε για τον μελλοντικό ρόλο του Ταμείου στα προγράμματα διάσωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης