Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Παραδέχτηκε την ήττα του ο Sarkozy - Θα στηρίξει Fillon στον δεύτερο γύρο των προκριματικών

Liberation: Παραδέχτηκε την ήττα του ο Sarkozy - Θα στηρίξει Fillon στον δεύτερο γύρο των προκριματικών
O Fillon θα αναμετρηθεί την άλλη Κυριακή 27/11 με τον Ζuppe για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων
Λίγο μετά τις 22:00 ώρα Γαλλίας (23:00 ώρα Ελλάδας) ο Nicolas Sarkozy παραδέχτηκε την ήττα του στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών της δεξιάς παράταξης, όπως γράφει η Liberation.
O Sarkozy που δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Γαλλίας, δήλωσε ότι στον δεύτερο γύρο θα στηρίξει τον Francois Fillon στην αναμέτρηση με του με τον Alain Ζuppe για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Λογικό, αφού επί προεδρίας Sarkozy, o Fillon ήταν πρωθυπουργός της Γαλλίας.
"Οι εκλογές έγιναν με αξιοπρέπεια, χωρίς μεγάλες αντιπαραθέσεις" δήλωσε ο Sarkozy, που επισήμανε ότι "ο πόλεμος μεταξύ των φατριών στη δεξιά παράταξη τελείωσε και γυρίσαμε οριστικά σελίδα, προσωπικά υπερασπίστηκα με πάθος τα πιστεύω μου, δεν επιλέχθηκα από την πλειοψηφία και σέβομαι τη θέληση των ψηφοφόρων".
Στα 7.948 εκλογικά τμήματα από τα 10.229 συνολικά, ο Fillon συγκεντρώνει το 43,9% και προκρίνεται στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Zuppe που παίρνει το 27,9%.
Η αναμέτρησή τους θα γίνει την προσεχή Κυριακή 27/11.
Τρίτος και εκτός δεύτερου γύρου είναι ο Sarkozy με 21,4% και ακολουθούν ο Bruno Le Maire με 2,6%, η Nathalie Kosciusko Morizet με 2,5%, ο Franncois - Frederic Poisson με 1,4% και ο Jean - Francois Cope με 0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης