Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ικανοποιημένος ο Abe από τη συνάντηση με Trump – Πολύ ειλικρινής συζήτηση

Ικανοποιημένος ο Abe από τη συνάντηση με Trump – Πολύ ειλικρινής συζήτηση
Η πρώτη συνάντηση του Trump με ξένο ηγέτη
Την ικανοποίηση του για τη συνάντηση με το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση με τον Trump.
Η ανεπίσημη αυτή συνάντηση έγινε στον Πύργο του Trump στη Νέα Υόρκη και ήταν η πρώτη που είχε ο Trump με ξένο ηγέτη από την ημέρα που κέρδισε τις προεκλογικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Abe ότι φεύγει με την αίσθηση πως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία θα διατηρήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον Trump ως πρόεδρο.
Σημειώνεται ότι προεκλογικά ο Trump είχε δεσμευθεί να ακυρώσει την εμπορική συμφωνία Trans-Pacific Partnership, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας ως αντίβαρο στην οικονομική ισχύ της Κίνας, είχε δηλώσει ότι οι Ιάπωνες πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα για τη διατήρηση των αμερικανικών βάσεων στη χώρα τους, ενώ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε προτείνει σε Σεούλ και Τόκιο να αναπτύξουν το δικό τους πυρηνικό πρόγραμμα απέναντι στη Βόρειο Κορέα.
«Είναι μεγάλη μου τιμή να βλέπω τον Trump πριν από άλλους ηγέτες.
Η συμμαχία Ιαπωνίας – ΗΠΑ είναι ο βασικός άξονας της ιαπωνικής διπλωματίας και ασφάλειας.
Η συμμαχία αυτή είναι ζωντανή όταν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας» είπε ο Abe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης