Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (Fed): Σύντομα η αύξηση των επιτοκίων - Ελλοχεύουν κίνδυνοι από τη στάση αναμονής

tags :
Yellen (Fed): Σύντομα η αύξηση των επιτοκίων - Ελλοχεύουν κίνδυνοι από τη στάση αναμονής
H Yellen θα υπογραμμίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για μια παρατεταμένη στάση αναμονής
«Σήμα» για αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο θα στείλει κατά τη σημερινή της κατάθεση στο Κογκρέσο, η διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Janet Yellen.
Σύμφωνα με σημεία της ομιλίας της, η Yellen θα υπογραμμίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για μια παρατεταμένη στάση αναμονής, καθώς μπορεί να οαδηγήσει σε βεβιασμένες κινήσεις μελλοντικά.
«Εάν η FOMC καθυστερήσει τις αυξήσεις στα επιτόκια για μεγάλο διάστημα, θα  μπορούσε να καταλήξει στην ανάγκη σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής απότομα, προκειμένου να αποτρέψει τον εκτροχιασμό των οικονομικών στόχων», θα τονίζει η Yellen.
Η Yellen τονίζει στο κείμενο της κατάθεσής της οι αξιωματούχοι της Fed στη συνεδρίαση τους νωρίτερα τον Νοέμβριο έκριναν ότι ενισχύεται η επιχειρηματολογία υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων.
Η διοικητής της Fed αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία της στην επιτροπή Οικονομικών του Κογκρέσου στις 17:00 ώρα Ελλάδας.
Πρόκειται για την πρώτη δημόσια ομιλία της μετά την εκλογή του Donald Trump.
Η κεντρική τραπεζίτης δήλωσε ότι η τρέχουσα επιτοκιακή πολιτική τονώνει την οικονομική ανάπτυξη, αλλά η οικονομία έχει ακόμα «κάποιο περιθώριο βελτίωσης».
Στον απόηχο των πληροφοριών για την κατάθεση Yellen, τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές. 
Όπως μεταδίδει το CNBC, η Yellen αναμένεται να δεχθεί ερωτήσεις για τα σχέδια του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump περί μείωσης φόρων και αύξησης των δαπανών. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης