Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Σύντομα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων - Ο Trump να εφαρμόσει «ευφυή» δημοσιονομική πολιτική

Kaplan (Fed): Σύντομα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων - Ο Trump να εφαρμόσει «ευφυή» δημοσιονομική πολιτική
Kaplan: Δεν έχουμε επενδύσει αρκετά στις υποδομές [στις ΗΠΑ]... Όμως οι επενδύσεις αυτές δεν θα πρέπει απλά να φέρνουν στο παρόν μελλοντικές δαπάνες ή απλά να 'φουσκώνουν' το εθνικό χρέος
Η Federal Reserve βρίσκεται καθ' οδόν προς μια αύξηση των παρεμβατικών της επιτοκίων σύντομα, όπως εκτίμησε σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Ντάλας, Robert Kaplan.
«Έχω την αίσθηση, ότι θα διαπιστώσετε, πως στο άμεσο μέλλον θα περιορίσουμε κάποια από τη χαλαρότητα» στη νομισματική πολιτική της Fed, τόνισε ο ίδιος.
Ο Kaplan διευκρίνισε, ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed θα πρέπει να είναι σταδιακές, επειδή οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι χαμηλές.
Ο ίδιος ζήτησε μια «ευφυή» δημοσιονομική πολιτική από την προεδρία του Trump, η οποία να εστιάζει στην μακροπρόθεσμη τόνωση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ.
«Δεν έχουμε επενδύσει αρκετά στις υποδομές... Όμως οι επενδύσεις αυτές δεν θα πρέπει απλά να φέρνουν στο παρόν μελλοντικές δαπάνες ή απλά να 'φουσκώνουν' το εθνικό χρέος», επεσήμανε ο Kaplan.
Ο επιφανής αξιωματούχος του Συστήματος της Federal Reserve σχολίασε, ότι μετά την εκλογή του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου προέδρου, Donald Trump, την προηγούμενη εβδομάδα, η απόδοση του δεκαετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ (US Treasury) έχει αυξηθεί, μια κατάσταση που θα μπορούσε να προσφέρει στη Fed περισσότερο διαθέσιμο χώρο για ελιγμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης