Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι απειλητικές ανακοινώσεις του Schulz δεν έχουν καμία επίδραση πάνω μας

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι απειλητικές ανακοινώσεις του Schulz δεν έχουν καμία επίδραση πάνω μας
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκούς Κοινοβουλίου θα έπραττε οτιδήποτε ήταν αναγκαίο για να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις προς την Άγκυρα
Στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, υπερασπίζεται την τρομοκρατική οργάνωση του PKK, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, μετά την κριτική που άσκησε ο Schulz απέναντι στις πρόσφατες συλλήψεις δημοσιογράφων και νομοθετών της αντιπολίτευσης στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "υπερασπίζεται πολύ καλά το PKK", ενώ εν συνεχεία αναρωτήθηκε εάν ο κ. Schulz " εξέδωσε κάποια ανακοίνωση σχετικά με τον νομάρχη μας που απεβίωσε", αναφερόμενος στο νομάρχη της επαρχίας Μαρντίν, Muhammet Fatih Safiturk, ο οποίος είχε πέσει πρόσφατα θύμα επίθεσης από κούρδους αντάρτες.
" Οι απειλητικές ανακοινώσεις του Schulz δεν έχουν καμία επίδραση πάνω μας", υπογράμμισε ο Cavusoglu ενώπιο των δημοσιογράφων, ενώ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "οφείλει πρώτα να σταματήσει τις δραστηριότητες του PKK μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".
"Εάν είναι αρκετά ισχυρός, θα πρέπει να το εκμεταλλεύεται για να αντιμετωπίσει εκείνους που υποστηρίζουν την τρομοκρατία στις χώρες-μέλη της ΕΕ", τόνισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ παράλληλα κατηγόρησε και τον Schulz ότι θα έπραττε οτιδήποτε ήταν αναγκαίο για να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις προς την Άγκυρα.
Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε αντιδράσει τις προηγούμενες ημέρες στη σύλληψη έντεκα δημοσιογράφων γης προσκείμενης στην αντιπολίτευση εφημερίδας, Cumhuriyet, καθώς και ορισμένων νομοθετών από το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα, με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης