Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν οι Sberbank και Alfa Bank, δύο από τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες

Reuters: Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν οι Sberbank και Alfa Bank, δύο από τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες
«Οι επιθέσεις οργανώθηκαν χρησιμοποιώντας botnets εξαπλωμένων σε δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές που βρίσκονται σε διάφορες χώρες», ανέφερε η Sberbank σε σχετική δήλωσή της
Δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας, η Sberbank και η Alfa Bank, δήλωσαν ότι τις προηγούμενες ημέρες δέχτηκαν κυβερνοεπιθέσεις.
Την είδηση μεταδίδει το έγκριτο πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνασφάλειας, Kaspersky Lab, οι επιθέσεις τύπου DDoS (distributed denial-of-service) είναι το πρώτο κύμα τέτοιων επιθέσεων που δέχονται οι ρωσικές τράπεζες φέτος (2016) και ότι τουλάχιστον πέντε από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας έπεσαν θύματα.
Η Ρωσία βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή για απειλές στον κυβερνοχώρο μετά τη δήλωση του Αμερικανού αντιπροέδρου, Joe Biden, τον περασμένο μήνα ότι η Ουάσινγκτον θα προβεί σε αντίποινα κατά των φερόμενων ως Ρώσων χάκερς «όποτε το επιλέξουμε», στον απόηχο μιας εκστρατείας αντίστοιχων επιθέσεων κατά του Δημοκρατικού Κόμματος.
Η πηγή των επιθέσεων στις ρωσικές τράπεζες παραμένει άγνωστη, ωστόσο καμία από τις Sberbank και Alfa Bank, αλλά ούτε η Kaspersky τις συνδέουν με τα σχόλια του Biden.
H Kaspersky επισήμανε ότι οι ρωσικές τράπεζες υπόκεινται τακτικά σε επιθέσεις DDoS, στις οποίες πολλαπλά υπολογιστικά συστήματα πλημμυρίζουν με αιτήματα σύνδεσης τα δίκτυα και τους πόρους στοχευμένων συστημάτων σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε αυτά τίθενται εκτός λειτουργίας.
Η Sberbank δήλωσε ότι οι DDoS επιθέσεις κατά των συστημάτων της ξεκίνησαν την Τρίτη και συνέχισαν την Πέμπτη.
«Οι επιθέσεις οργανώθηκαν χρησιμοποιώντας botnets εξαπλωμένων σε δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές που βρίσκονται σε διάφορες χώρες», ανέφερε η Sberbank σε σχετική δήλωσή της.
Η Alfa Bank είπε ότι υπέστη μια σύντομη επίθεση την Τρίτη, αλλά ότι οι επιχειρηματικές διαδικασίες της δεν έχουν επηρεαστεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης