Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gross: Ο εκλογικός θρίαμβος του Trump δε θα φέρει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη

Gross: Ο εκλογικός θρίαμβος του Trump δε θα φέρει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη
«Η ανάπτυξη είναι υποτονική», είπε ο Gross, μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg, προσθέτοντας πως «δεν πιστεύω ότι ο θρίαμβος του Trump θα κάνει πολλά σε αυτό το πεδίο»
Την εκτίμηση ότι ο εκλογικός θρίαμβος του Donald Trump και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος σε Κογκρέσο δε θα φέρει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη διατύπωσε σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ο βασιλιάς των ομολόγων, Bill Gross.
«Η ανάπτυξη είναι υποτονική», είπε ο Gross, μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg, προσθέτοντας πως «δεν πιστεύω ότι ο θρίαμβος του Trump θα κάνει πολλά σε αυτό το πεδίο».
Ο ίδιος υποστήριξε πως, ακόμα και αν ο Trump καταφέρει να ενισχύσει τις δαπάνες για επενδύσεις στις υποδομές, η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1% με 2%.
Σύμφωνα με τον Gross, υπάρχουν διαρθρωτικοί παράγοντες - συμπεριλαμβανομένων των δημογραφικών στοιχείων, της απομόχλευσης του χρέους και της τεχνολογίας που εκτοπίζει τις θέσεις εργασίας - που καθιστούν δύσκολα επιτεύξιμη μια ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη.
«Δεν πρόκειται απαραίτητα για “κάρφωμα”, παρά το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικανοί επικράτησαν και στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων», είπε ο Gross, δανειζόμενος την ορολογία της καλαθοσφαίρισης.
Παράλληλα, ο Gross προειδοποίησε για τον κλάδο της υγείας, ενώ τόνισε πως τα ομόλογα των αμυντικών βιομηχανιών θα επωφεληθούν από την εκλογή Trump.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης