Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Νεκρός δήμαρχος στις Φιλιππίνες μέσα στη φυλακή που ήταν για υπόθεση ναρκωτικών

Skynews: Νεκρός δήμαρχος στις Φιλιππίνες μέσα στη φυλακή που ήταν για υπόθεση ναρκωτικών
Σκοτώθηκε στο κελί του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία στις Φιλιππίνες
Ένας δήμαρχος που ήταν στη φυλακή για ναρκωτικά, σκοτώθηκε στο κελί του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία στις Φιλιππίνες, όπως αναφέρει το Skynews.
Ο Rolando Espinosa και ο συγκρατούμενός του Raul Yap φαίνεται πως άνοιξαν πυρ, καθώς οι αξιωματικοί έψαχναν για πυροβόλα όπλα και ναρκωτικά κατά τη διάρκεια μίας επιδρομής.
Ο δήμαρχος της Albuera in Leyte είναι ο δεύτερος εκτελεστικός τοπικής κυβέρνησης που σκοτώνεται κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων της αστυνομίας, που ο πρόεδρος της χώρας Rodrigo Duterte αποκαλεί "ναρκο - λίστα".
Ο Samsudin Dimaukom, ένας ισχυρός δήμαρχος, στη γενέτειρα του Duterte, στο Mindanao, είχε σκοτωθεί μαζί με εννέα από τους φρουρούς του σε μία συμπλοκή τον Οκτώβριο του 2016.
Σε αυτό το τελευταίο περιστατικό, μία ομάδα από την έρευνα εγκλημάτων είχε πάει για να εκτελέσει ένα ένταλμα σύλληψης.
Μετά τους φονικούς πυροβολισμούς, η αστυνομία ανακάλυψε δύο πιστόλια στα κελιά τους.
Ένα μικρό πακέτο, πιθανότατα μεθαμφεταμίνης και διάφορα άλλα ναρκωτικά παρασκευάσματα, βρέθηκαν επίσης στο δωμάτιο του Espinoza.
Eρωτήματα εγείρονται για το πώς οι δύο κρατούμενοι απέκτησαν τα όπλα και η έρευνα θα συνεχιστεί, ενώ το προεδρικό παλάτι χαρακτήρισε τον θάνατο του Espinosa "ατυχές γεγονός".
Τον Αύγουστο του 2016 είχε παραδοθεί στην αστυνομία, αφού ο Duterte είχε ζητήσει από τον ίδιο και τον γιο του Kerwin να παραδοθούν, καθώς κατηγορούνταν για εμπλοκή στο εμπόριο ναρκωτικών.
Ο Espinosa είχε αφεθεί αργότερα ελεύθερος, αλλά συνελήφθη στις 5 Οκτωβρίου με την κατηγορία της παράνομης κατοχής ναρκωτικών.
Αρνήθηκε ότι ήταν μέρος του εμπορίου ναρκωτικών, αλλά είπε ότι ο γιος του πλάσαρε μεθαμφεταμίνη, που πήρε από έναν φυλακισμένο Κινέζο έμπορο ναρκωτικών.
Ο Kerwin που κατηγορήθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους παράνομους εμπόρους ναρκωτικών στις Φιλιππίνες, συνελήφθη πριν από ένα μήνα από την αστυνομία του Abu Dhabi.
Πάνω από 2.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιχειρήσεις της αστυνομίας για υποθέσεις ναρκωτικών από τον Ιούνιο του 2016 που έγινε πρόεδρος των Φιλιππίνων ο Rodrigo Duterte.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης